REPEAT:

Crazy Accordeon De Kermisklanten CanCan Polka Style Yamaha Tyros 4 By Rico

KeyBTyros
Crazy Accordeon De Kermisklanten CanCan Polka Style Yamaha Tyros 4 By Rico

De Kermisklanten was een Nederlands accordeonduo, dat ook veel succes oogstte in Duitsland (als Die Kirmesmusikanten). Het duo bestond uit Henny van Voskuylen (Bunnik, 23 mei 1941 - Soestdijk, 12 januari 2010) en Coby Mol (22 juli 1944). Zij leerden elkaar kennen tijdens een afzonderlijk optreden op de bühne en besloten als duo verder te gaan. Ook privé klikte het goed en op 15 mei 1964 traden zij met elkaar in het huwelijk.

Nieuwe Oogst (AVRO)
Het tv-debuut van Henny en Coby van Voskuylen, toen nog als Las Estrellas (vanaf 1969 treden ze op als De Kermisklanten)
16 oktober 1969

Eerste elpee komt op de markt: 'Kermisklanken met de Kermisklanten' waarop o.a. ook de hit 'Zigeunertango' staat. In de periode van 1969 tot 2005 zijn - naast de vele singles- ettelijke lp's en cd's van hen uitgekomen. Het repertoire omvat niet alleen volksmuziek, evergreens en operamelodieën, maar ook nieuwe, door Henny geschreven stukken.
1970-1986

Op Losse Groeven en Op Volle Toeren (TROS)
Vele tv-optredens
5 april 1975

Eerste tv-show in Duitsland (ZDF) vanuit de Westfalenhallen in Dortmund
November 1976

Eerste grote Duitse tournee met 'Maria Hellwig Kommt'
11 april 1981

De nacht van het hart (VARA)
Live tv-show vanuit Ahoy in Rotterdam, waar het Groot TV-Orkest o.l.v. Harry van Hoof en het ballet van Penney de Jager De Kermisklanten begeleiden bij het nummer 'Crazy Accordeon'; het nummer wordt een hit en staat zes weken in de Top 40.
25 juni 1983

In de Olympiahallen in München ontvangen Die Kirmesmusikanten uit handen van de minister-president van Beieren, Franz Jozef Strauss, de Duitse Cultuurprijs, ook wel de Oscar der Volkstümliche Musik genoemd: de Hermann Löns Medaille in brons. Het is de eerste keer dat een niet-Duitstalige artiest in de prijzen valt.
5 april 1984

Tv-special De Kermisklanten (TROS)
Bij het uitkomen van de nieuwe elpee '50 Hits' zendt de TROS een special van 50 minuten uit.
22 september 1984

In de Sporthalle in Keulen ontvangen Die Kirmesmusikanten uit handen van Einzi Stolz, de weduwe van Robert, de 'Robert Stolz buste'.
1986/1987

Henny is tijdens het carnavalseizoen Stadsprins van Amersfoort. Naast Henny als 'Stadsprins Joris XI', is Coby 'Gemalin'.
19 september 1987

In het Congrescentrum in Hamburg krijgen Die Kirmesmusikanten deze keer de Hermann Löns Medaille in goud
Najaar 1988

Producer Peter Koelewijn maakt een album met Frank en Mirella en de Kermisklanten: 'Heimwee naar de zee'. Hier wordt ook een tv-special gemaakt.
9 november 1989

Die Kirmesmusikanten verblijven voor een tv-optreden in het Friedrichstadt-Palast in Oost-Berlijn in het hotel Unter den Linden. Ze zijn ooggetuigen van de val de muur.
22 september 1990

In de Sporthalle in Keulen ontvangen Die Kirmesmusikanten de Hermann Löns Medaille in platina, inclusief de felicitaties van de aanwezige Dr. Richard von Weizsäcker, bondskanselier van Duitsland.
Januari 1991

Een Duitse filmploeg is een week in Nederland om een tv-special voor Sat 1 te maken over de nieuwe cd 'Herz zu Herz' van Die Kirmesmusikanten. Deze special wordt vele keren in Duitsland uitgezonden.
17 augustus 1991

In Suhl (toenmalige DDR) maakt de Oost-Duitse tv-zender DFF opnamen van het 'Herbert Roth Festival'. Die Kirmesmusikanten ontvangen hier de tv-prijs voor het 'Erfolgreichsten Instrumental-solisten paar 1991'.
12 december 1991

In Wiesbaden vindt de uitreiking van de jaarlijkse Bambi's plaats. Die Kirmesmusikanten zijn genomineerd.
Juli 1992

In samenwerking met Bild am Sontag en enkele tijdschriften van Burda-Verlag wordt een aantal cd's uitgebracht. Op het hoofdkantoor van Burda ontvangen Die Kirmesmusikanten een platina elpee voor de verkoop van meer dan 2,5 miljoen exemplaren.
November 1995

Henny van Voskuylen schrijft het nummer 'Wij Willen Niet Naar Huis' voor de zestiende editie van 'Kinderen voor Kinderen'.
SHOW LESS